(Español) Tribuna

No disponible en Valencià

Leer

Volem Palmerar en Teleelx

Primera part del programa “Elche se mueve contigo” emesa el dia 03 de juny de 2016

Ver Programa

Volem Palmerar

Desideràtum de la nova Junta Directiva

Leer

(Español) Tribuna

Nueva ley del Palmeral

Tribuna de Joan Antoni Oltra

Leer

Volem Palmerar

Defensa del Palmeral

La UNESCO  reconoce al Palmeral d’Elx como patromonio de la humanidad, en nuestras manos y la de las instituciones está la responsabilidad de manternerlo para nuestros hijos.

Defensem el Palmeral d'Elx

Associació en defensa del Palmerar d’Elx

La nostra associació no està lligada a cap partit polític, únicament som il·licitans de naixement o adopció que estem preocupats per la conservació d’aquest patrimoini davant l’avanç de plagues com el morrut roig, la urbanització desmesurada, i el mateix abandonament del palmerar per part de les institucions responsables.

Educació i Difusió sobre el Palmerar

Volem Palmerar desenvolupa múltiples activitats per a la difusió i defensa del Pameral d’Elx. Durant la celebració del XV aniversari de Patrimoni Mundial El Palmerar d’Elx, hem realitzat múltiples actes per a la seva promoció: Tallers de Pintures, visites guiades i xerrades a horts.

Palmeral Histórico

El Palmerar d’Elx serà creat pels primers musulmans que van fundar Elche.2 Els àrabs van seguir la mateixa tàctica de protecció i van augmentar la plantació; amb Abderraman I es va fer la gran xarxa de sèquies. A aquest príncep omeia, exiliat a al-Àndalus, se li atribueixen, precisament, uns versos dedicats a una de les primeres palmeres peninsulars::

Oh palma! Tu ets, com jo, estrangera
a occident, allunyada de la teva pàtria

Lluita contra el Morrut Roig

El morrut assota el Palmerar d’Elx que es troba devastat per aquest insecte. Les dades són alarmants i Volem Palmerar és conscient d’aquest problema, reclamant a les administracions solucions eficients.

Volem Palmerar